Már kötelező a napelem

Már kötelező a napelem.

Ilyent sem látott még a világ. Kötelező lett a napelem rendszer, tehát amelyik épületen nincs napelem rendszer, arra nem kapnak lakhatási engedélyt.

Magyarországon elképzelhetetlen lenne ez a hír, Kaliforniában viszont ez már a valóság. Fremont városában hozták ezt az előírás, ahol szeretnének a kaliforniai "2020-ra minden új ház hálózati nulla energiás" cél élére állni.

A feltétel másik része az elektromos autótöltő előkészítése. Mivel a negyedmilliós városban már jelenleg is használnak 5000 elektromos autót, az alapok már megvannak, és ezt a számot a szeretnének megtöbbszörözni.

A céljuk példamutató, reméljük Magyarország is egyre közelebb kerül ehhez a célhoz.

Életmentő a napelem.

Számtalan haszna van a napelemek használatának, melyeket ma már jól ismerünk, de van pár, amire még csak most hívják fel a figyelmünket a szakértők.

Életmentő lesz a napelem.

Számtalan haszna van a napelemek használatának, melyeket ma már jól ismerünk, de van pár, amire még csak most hívják fel a figyelmünket a szakértők.

Most például egy amerikai professzor, Joshua Pearce mutatott rá egy új előnyre. Azt vizsgálták a csoportjával, hogy mi történne, ha Amerika lecserélné az energiatermelésében a szenet napelemre.

Természetesen a váltásnak komoly költségei lennének, de ezt pár éven belül úgyis el kellene költeniük, mert a szén alapú erőművek nemsokára úgyis elérnek üzemelési idejük végére, vagy a szennyezésük miatt nem lesz gazdaságos a működésük.

Tehát a váltás nemsokára mindenképpen megtörténik. A korai váltásnak viszont lenne dollárban is mérhető, valamint nem mérhető előnye.

A mérhető előny például a levegőszennyezés csökkenése miatt a légzőrendszert érintő betegségek jelentős csökkenése. A csökkenés miatt pedig a diagnosztikai és beteggondozási kiadások erős csökkenése.

A végeredmény pedig évente 52.000 ember korai halálának megelőzése. Ez pedig még csak az USA nyeresége! Mi lenne, ha az egész világon megtörténne a váltás?

Térképes napelem referencia

Ön is kíváncsi, hogy a közelében is volt-e már napelem telepítésünk?
Könnyen kideríthető, mert a weboldalunkon a referenciáink megtalálhatók térképes bontásban is.